ROADMAP // CHANGELOG // WEBJONGENS

Het laatste nieuws, updates en aankondigingen

Storing
25/05/2020

Update mailproblemen

Hoewel een deel van de servers weer actief kan mailen met de Microsoftdiensten, is het nog niet mogelijk vanaf alle servers. Zeer vervelend, voor iedereen!

Omdat het toch echt langer duurt dan verwacht, kijken we nu ook naar een alternatief plan. We zijn aan het overwegen om SpamExperts af te gaan nemen, die de mail op een andere manier verwerkt dan wij nu zelf doen. Dit heeft echter wel impact op allerlei zaken, daarom is het niet een stap die we zomaar even nemen.

We koppelen dit begin week 22 aan klanten terug, zowel via mail als dit kanaal.

hosting
Storing
18/05/2020

Vervolg mailproblemen

UPDATE 18-05-2020 / 17.00 uur

De problemen die we ondervinden met het mailen naar Microsoft (Hotmail, Live, Outlook, MSN) zijn nog niet opgelost. Ondanks herhaalde verzoeken tot het stoppen van de IP-blokkade heeft Microsoft niet echt thuis gegeven.

Hoewel we dagelijkse tientallen verzoeken sturen en ook proberen telefonisch contact op te nemen, zijn deze verzoeken tot nu toe niet ingewilligd. Ook worden op dit moment door het datacenter juridische stappen ondernomen. Daarover later meer.

Wat kan je zelf doen?

Wanneer je een e-mail wilt sturen naar één van bovenstaande domeinnamen, is het aan te raden dit te doen vanaf een alternatief e-mailadres. Bijvoorbeeld via Gmail of Hotmail. Deze accounts worden niet geblokkeerd.

Heb je geen alternatief? Neem dan contact met ons op, zodat we je verder kunnen adviseren. Uiteraard geven we weer een update als er iets nieuws te vertellen is, hopelijk hebben we dan goed nieuws!

hosting
Storing
13/05/2020

Mailproblemen

UPDATE 13-05-2020 / 21.15 uur:

De nieuwe IP-adressen zijn afgelopen nacht in gebruik genomen, maar hebben wel zogenaamde IP-warming up nodig.

In het kort komt het er op neer dat e-mails verstuurd vanaf de nieuwe IP-adressen nog onder curatele staan, omdat er geen duidelijke historie is. Is de afzender wel vertrouwd? Of wordt het misbruikt? Veel mail kan om deze reden nog in de Ongewenste mailbox of SPAM-map terechtkomen. Het is belangrijk om deze mails bij de providers aan te merken als veilige, betrouwbare mail. Providers zullen dit meenemen en uiteindelijk moet het mailverkeer op deze manier weer normaliseren.

hosting
Storing
12/05/2020

Problemen met mailen naar Microsoft diensten

Op dit moment ervaren we grote problemen met het versturen van mail naar diensten als Hotmail, Live en Outlook. De oorzaak is dat Microsoft, om voor ons nog onduidelijke redenen, alle IP-adressen van ons datacenter (Serverius) op een blacklist heeft geplaatst.

Helaas is Microsoft ook niet een partij die snel en adequaat reageert op vragen van onze systeembeheerder, met als gevolg dat dit al enige dagen aanhoudt. Voor alsnog is het ook onduidelijk wanneer dit wel gebeurt. Daarom zullen alle servers van WEBJONGENS vanaf vannacht worden omgezet naar een eigen IP-reeks. Zo wordt in elk geval de blokkade van het datacenter omzeilt en zou er weer gemaild moeten kunnen worden.

Uiteraard monitoren we dit proces en zullen ook terugkoppeling geven zodra de situatie weer werkt zoals gewenst en gewend.

Voor vragen, stuur ons een mail of whatsapp.

hosting
Storing
20/11/2018

Storing mailserver op web01.texelhosting.nl

Vanochtend heeft kortstondig een probleem plaatsgevonden met de mailserver op server web01.texelhosting.nl.

Gelukkig heeft onze systeembeheerder dit snel weten op te lossen, de storing was voorbij rond 12.30 uur.

hosting
We are ⚡by Beamer